søndag 30. august 2009

Gesso kurs med Linn :)

På onsdagen var jeg på et veldig artig kurs som Linn ledet på TreL. På kurset viste hun oss forskjellige måter å bruke gesso på, og vi fikk prøve oss fram med to ulike bakgrunner der vi tok i bruk mange forskjellige teknikker. Jeg hadde det kjempefint på kurset og måtte selvfølgelig investere i en boks gesso sånn at jeg kan få leke litt med dette hjemme også.

De to bakgrunnene jeg lagde på kurset har jeg brukt til å lage to veldig forskjellige kort. Det ene kortet ble veldig lyst og romantisk, mens det andre ble mer røft og maskulint.

Dette kortet skal Pappa få når han fyller 50 den 9. september :)
I bakgrunnen har jeg stemplet med et stempel ned i gessoen sånn at det ble et avtrykk. Jeg har også lagt inn en liten bit av et bok-ark, og stemplet en blomst med gesso. Så har jeg malt med maling fra Claudine Hellmuth. Stemplet noen blomster med fargen Coffee fra Archivald. Jeg har også stemplet noen vinger i gull som jeg har embosset og limt på med 3d-puter. Tallet 50 og rammen har jeg stanset ut med Cuttlebuggen. Har også litt crackle-paint under tallet.

Det andre kortet ble mer romantisk og feminint, og passer godt til f.eks. et bryllup.
I denne bakgrunnen la jeg et tykkere lag med gesso. Og la ned to forskjellige blonde-biter i gessoen, stemplet et mønster med en knapp og litt bobleplast. Når gessoen var tørket malte jeg lett over med litt kremfarget hobbymaling her og der. Dette var med på å framheve blonden og linjene i gessoen. Så limte jeg på en blomst fra papirloftet som jeg sprayet med glimmermist - fargen "pearl", limte på hjerter og en rub-on fra MF. Den lille sommerfuglen er fra Karen Marie Klip :)

3 kommentarer:

  1. Ååå, så nydelige kort! Noe slik får ikke jeg til . . .

    SvarSlett
  2. Wow! Så utrolig flotte kort du har laget. Morsomt når man lager bakgrunnene selv. Da blir hvert kort helt unikt!

    SvarSlett
  3. Kortet til faren din var utrolig lekkert! Var skikkelig stemning i em!

    SvarSlett